2016. január 31., vasárnap

5 tanács, hogyan spóroljatok az esküvői fotós költségén

Az esküvői fotós díja az esküvői költségvetés akár 10-15%-át is kitehetni, így minden olyan lehetőséget érdemes megragadnotok, amellyel kompromisszumok nélkül faragni tudtok a kiadásokon.

Időben válasszatok fotóst

Ha már van elképzelésetek arról, hogy milyen stílusú fotóst szeretnétek, és több fotós portfólióját végignéztétek, akkor láthatjátok, hogy a hasonló tudású fotósok nagyon különböző árakon dolgoznak, éppen ezért időben válasszatok közülük, hogy minél nagyobb körből választhassátok ki az ár-érték arányban számotokra megfelelő szolgáltatást.

A közelben keressetek fotóst

A legtöbb fotós természetesen kiszállási díjat kér, ha nagy távolságot kell végigutaznia a munkája miatt, ezért érdemes helybéli, vagy közeli fotóst választani. A kellemetlen meglepetések elkerülése végett a kiszállási díjakról érdemes külön tájékozódni, mert némelyik fotós utólag nyújtja be a számlát. Persze vannak jó példák is, többen néhány tíz kilométeres körzetben díjmenetesen szállnak ki.

Kép forrása: Pinterest

Lássatok tisztán

Sok esküvői fotós úgy építi fel az árstratégiáját, hogy a végösszeg az átadott képek darabszámától függ, így a kezdetben jó ajánlanak tűnő szolgáltatás drága lesz, főleg ha sok átadott képet szeretnétek. Ezt elkerülendő érdemes tájékozódni, és olyan szolgáltatást kérni, amelyben az összes kép átadásra kerül – legalább digitális formában.

Merjetek alkudni

Alapvetően túlkínálat van az esküvői fotósokból, így egy tisztességes szerződésbe beleférhet egy minimális alku. A legtöbb fotós nem fogja a minimum díjszabása alatt elvállalni a munkát, de abba általában bele szoktak menni, hogy ugyanazon összegért egy kicsit magasabb szolgáltatást nyújtsanak.

Csak a szükséges szolgáltatásokat válasszátok

A legtöbb esküvői fotós próbál olyan extra szolgáltatásokat kínálni, amelyek a kiadási oldalon is extra költségeket fognak jelenteni, de lássuk be, nem biztos, hogy szükségetek lesz minderre, éppen ezért ragaszkodjatok az elképzeléseitekhez.