2016. február 21., vasárnap

Mekkora legyen a násznép?



Miután a násznép létszáma alapvetően meghatározza az esküvő és a lakodalom jellegét, a párok számára mindig nagy kihívás szokott lenni, hogy megtervezzék, hány embert hívnak meg az esküvői vendégseregbe.

Gondolj a költségvetésetekre

Az esküvőre fordítható pénzkeret meghatározhatja, hogy legfeljebb hány vendéget tudtok meghívni, de ez nyilvánvalóan csak egy szempont a násznép méretének a megtervezéséhez. Ha a földön járva tervezed az esküvődet, akkor a legritkábban szembesülhetsz azzal, hogy a meghívott vendégek létszáma miatt túl nyújtózol a takarón.

Gondolj azokra a vendégekre, akiket „muszáj” meghívni

A családban, a rokonságban és a baráti körben biztosan vannak olyan vendégek, akiket mindenképpen meg kell, vagy meg akarsz hívni, függetlenül attól, hogy mekkora felhajtást szeretnél. Ha alapvetően sok ilyen vendég van, akkor csak nagy kompromisszumok, vagy konfliktusok árán tudod kisebbé varázsolni a násznépet, amelyet neked-nektek kell eldönteni, hogy felvállaltok-e.

Kép forrása: Pinterest

 Gondolj a vendégek kényelmére

A túl nagy násznép zsúfolttá teheti a mulatságot, és a legprofibb vendéglátó személyzetnek is feladhatja a leckét, hogy egyforma gyorsan és színvonalon szolgálják ki őket. Míg a túl kicsi násznép ugyan intim lehet, de a rég látott emberek lehet, hogy kevésbé tudnak feloldódni kisebb körben. Éppen ezért jól át kell gondolni a vendégek igényeit is a násznép méretének a megtervezésekor.

Tervezz egy kicsit túl

Magadat és az esküvői szolgáltatókat is meg tudod menteni némi kellemetlenségtől, ha egy picit túltervezed a létszámot, mert a megfelelő többletlehetőségekkel könnyebb gazdálkodni, mintha az utolsó utáni pillanatban kellene megtervezned további vendégek ellátását.