2016. február 21., vasárnap

Hogyan válasszátok ki az esküvői időpontját, hogy az mindenkinek megfeleljen?



Az esküvő szervezésének az egyik legnehezebb része, amikor ki kell választani az esküvő időpontját, hiszen annyi mindenkinek kell megfelelni, hogy szinte képtelenség a megfelelő kompromisszumot megkötni. Az alábbiakban azért megpróbálunk mégis segíteni.

Először is nektek legyen jó az időpont!

Semmiképpen ne tegyétek az esküvőt olyan (akár túl korai) időpontra, amely túl sok áldozatot kíván meg tőletek. Az esküvő napja rólatok szól, ezért a násznépnek alapvetően el kell fogadnia a döntéseteket.

Az a fránya munkahely

A munkánkból élünk, jó esetben a hivatásunk tölti ki a hétköznapjainkat, és ebből az esküvő kedvéért csak olyan időszakban lehet kiszakadni, amikor a munkahelyen is lazább időszakok vannak, ezért érdemes az esküvő napját ilyen időszakra tervezni. A legtöbben amúgy is a munkájuknak élnek, így sem maguknak, sem a munkahelyüknek nem fognak csalódást okozni.

Kép forrása: Pinterest

Az évszakok

Alapvetően meghatározza az esküvő hangulatát, hogy melyik évben van megtartva. Minden évszak mellett és ellen lehet érveket felsorakoztatni, éppen ezért azt érdemes kiválasztani, amely számotokra a legkedvesebb.

Napok, amelyek nem jöhetnek szóba

Ha már körvonalazódik az esküvő időpontja, akkor érdemes fellapozni a naptárat, és megvitatni a családdal azokat a napokat, amelyek semmi esetre sem jöhetnek szóba. Így legalább a legszűkebb körben el lehet kerülni a kellemetlenségeket.

Mindezt kezdjétek el időben!

A legtöbb esküvői szolgáltató egy évre be van előre táblázva, így a saját elképzeléseiteket csak akkor tudjátok maradéktalanul megvalósítani, ha időben vágtok bele a szervezésbe.