2016. február 27., szombat

6 tanács az esküvői fotós helyszín kiválasztásához



Az esküvői fotós kiválasztása után/mellett az esküvői fotós helyszín kiválasztása az egyik legnehezebb feladat az esküvő megszervezése során, ezért esküvői magazinunk 6 hasznos tanáccsal igyekszik a segítségetekre lenni.

Fontos a helyszín, de még fontosabb a hozzáállásotok

Az esküvői fotózás sikerességét alapjában véve nem az esküvői fotós helyszín szépsége, hanem a fotózáshoz való hozzáállásotok adja. A helyszín szép keretet és hátteret tud adni a képeknek, de a siker elsősorban a motivációtokon, a fotózásra való ráhangolódásotokon, a fotóssal való kommunikáción és a fotós tudásán múlik.

A személyiségetekhez illő helyszínt válasszatok

Ha kifejezetten szeretitek a felhajtást, akkor nyugodtan menjetek nyüzsgő embertömegbe, ha meghitt képeket szeretnétek, akkor érdemes elvonulni, ha bátrak vagytok, akkor mehettek egy indusztriális helyszínre, de választhattok egy klasszikus helyszínt, mondjuk egy kastélyt – például a martonvásári Brunszvik-kastély kiváló esküvői fotóshelyszín. A helyszín választásánál azonban figyelembe kell vennetek, hogy menyasszonyi ruhában mindenképpen kuriózumnak fogtok számítani, így mindenképpen a figyelem középpontjában lesztek, így ha nem vagytok biztosak magatokban, akkor inkább egy nyugodtabb helyszín választását javaslom.

Kép forrása: Pinterest

Ha lehet több helyszínre menjetek

Mindenképpen azt javaslom, hogy szánjatok időt a kreatív fotózásra, és ha tehetitek, akkor több helyszínre menjetek fotózni. Persze erről időben egyeztessetek a fotósotokkal, mert ez befolyásolhatja a fotózás költségét. Minden esetre ma már teljesen elfogadott, hogy több helyszínen kérnek fotózást a párok, és ehhez az esküvői fotósoknak is alkalmazkodni kell.

Ne utazzatok sokat

Praktikus szempontokat figyelembe véve arra nagyon ügyelni kell, hogy a fotózás helyszíne ne legyen túl távol a szertartások és a lakodalom helyszínétől, mert a sűrű időbeosztásban minden utazással eltöltött perc luxusnak számít.

Előre gondoskodjatok a helyszín lefoglalásáról

Vannak olyan helyszínek, ahol gondoskodni kell a helyszín lefoglalásáról, esetleg fizetni kell a helyszín használatának a bérléséért – ezekről a praktikus dolgokról előre gondoskodni kell a kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Kerüljétek a zsúfolt és elcsépelt helyszíneket

Vannak olyan esküvői fotós helyszínek, ahol egymást érik a fotózások, amelyek igen sok kellemetlenséget és frusztrációt okozatnak. Ezeken helyszíneken szinte szalagszerűen kell teremről-teremre, helyszínről-helyszínre menni, így viszont nagyon nehéz ráhangolódni az esküvői fotózásra.